var tankar du energi?

Idag blev en särskild dag. Det är därför min powerblogg kommer ut först nu. Idag har jag gett klartecken för min kommande bok om att stärka människor och lyfta team.  Så många år och så få sidor. Ändå blir den grunden för mitt kommande jobb. Jag är både lättad och upprymd.

Jag går hem genom kvällsmörkret, hänger av mig kappan hemma och sätter på en kopp te. Sedan är det hörnet som gäller. I vår blå soffa är ena hörnan min. Där läser jag mina böcker, där har jag tänkt ut kapitlen till min bok. Där vilade jag en stund och gladdes så åt min dag, åt den resa jag är på nu.

Skeppsbron där vatten öppnar sig är en annan plats där jag mår gott. Helst vill jag vandra bort mot Slussen, sänka axlarna och strosa i min egen takt. Åker jag buss är telefonen bannlyst just den sträckan. Jag är en brud från Bohuslän och bjuds det vatten är närvaron där.
 

För er som känner mig har jag lyxen av att ha ett paradis på sommaren. Det är den viktigaste platsen för mig. Käringön, längst ut i väster. Platser som betyder så mycket är också utsatta för risk. Kraftintäkten av att vara där är så stor. Det är så lätt att räkna med att här mår jag bra.

Vad händer när favoritplatsen av dem alla förändras? När känslan som var förr inte är som förr. Känner du igen vad jag menar? När vågskvalpet dränks i partylåtar. När favoritutsikten byggs bort. När det dras en väg genom åkern. När det ligger glasspapper i skogsgläntan där du vill ha din picknick i fred. Allt det där med platser som ändrar tillstånd, som inte är som man minns.

Platser där vi tankar energi är en gåva. Vilka platser finns för dig?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mikael Skoog » var tankar du energi?:  ”Dina speciella plats förändras, men även du. Det finns så många platser där man ..”

  • Veronica » vAD gör dig glad?:  ”Sång. Att känna hur min själ jublar när toner tar plats i min kropp och letar si..”

  • Zepter » vAD gör dig glad?:  ”Ligga ibland tång i det salta havet & bara flyta, sväva i vattnet, känna sältan,..”

  • Karin G » vAD gör dig glad?:  ”Blir glad av att vara mitt i livet. Och allt det som hör till. Tack för frågan L..”

  • Ulf Bergman » vAD gör dig glad?:  ”Mycket fint och tänkvärt Lena. Mer sånt - mer kraft, mer glädje, mer liv. Det ge..”